Cursus Nederlands voor Thai

formaat: 19x24,5 c.m.
kleur en zwart-wit
prijs: 65 euro (per boek) (excl. 5 euro verzendkosten)

De inhoud van de cursus is zorgvuldig samengesteld, met niet alleen veel aandacht voor de eigenschappen van het Nederlands, zoals grammatica en uitspraak, maar ook voor de cultuur en het landschap van het land. Dit laatste wordt getoond met behulp van video-opnames op typisch Nederlandse plaatsen.

De voertaal in de les is Thai (Thaise docente).

De onderwerpen zijn in principe hetzelfde als in de Conversatiecursus Thai niveau 1 en 2 van TVS. Alleen de gebruikte talen zijn gespiegeld. Zo is het niet een cursus Thai met uitleg in het Nederlands, maar een cursus Nederlands met uitleg in het Thai. De lessen bevatten basiswoorden uit het dagelijkse leven en zijn zowel geschikt voor Thailanders zonder enige kennis van het Nederlandse als voor Thailanders die wel enige kennis van het Nederlands hebben.

Niveau 1 (les 1-10) ISBN 978-90-809879-1-3
Nederlandse letters, Nederlandse klinkers, Grammatica, Goedendag, Grammatica, Hoe gaat het?, Grammatica, Van wie?, Grammatica, Wat zegt u?
168 bladzijden

Niveau 2 (les 11-20) ISBN 978-90-809879-2-0
Grammatica, Dag, Grammatica, Tijd, Grammatica, Familie, Grammatica, Een gezellig huis, Grammatica, Warm-Koud
178 bladzijden

Niveau 3 (les 21 t/m 30), ISBN 978-90-809879-9-9
Grammatica, Bloemencorso, Grammatica, Telefoneren, Grammatica, Adres, Grammatica, Boodschappen doen, Grammatica, Gefeliciteerd met jouw verjaardag
196 bladzijden

Niveau 4 (les 31-40) ISBN 978-90-74963-07-7
Winkelen, Wat een mooie kleur!, Geografie, Treinkaartje kopen, Geschiedenis, Politiek, Nederlandse taal, Onderwijs, Gezondheid, Werk
188 bladzijden

Voor wie?
De cursus Nederlands is bedoeld voor Thailanders. Buiten dat u een cursus Nederlands kunt volgen, kunt u het lesmateriaal ook als zelfstudie bestellen. Bovendien bieden wij u ook een gecombineerde cursus Nederlands-Thai aan voor echtgenoten. Beide echtlieden krijgen dan tegelijketijd les de een in het Thai en de ander in het Nederlands. Het voordeel van het samen met uw echtgenoot/partner op deze laatste cursus zitten is dat u elkaar dan kunt helpen met leren (vooral met de uitspraak).

De cursus Nederlands is bedoeld in het bijzonder nuttig voor Thailanders die naar Nederland willen emigreren. Dezen moeten immers al kennis van de Nederlandse taal hebben voordat ze naar Nederland mogen komen. (zie: www.naarnederland.nl) De cursus Nederlands zal ze kunnen helpen met hun voorbereiding. Buiten met het Nederlands zult u in de cursus ook kennis maken met het landschap, de cultuur en de samenleving in Nederland.

Het lesmateriaal
Het lesmateriaal voor de 10 lessen bestaat uit:

  • lesboek
  • 2 CD’s met: video-opnames in typisch Nederlandse omgevingen van de dialogen, audiofiles met oefeningen en wat extra video-opnames met mooie beelden van Nederland

In iedere les wordt in het Thaise schrift genoteerd hoe de Nederlandse uitspraak is. Het bestuderen van de stof en het maken van het huiswerk kost ongeveer 3-4 uur per week. Na het afloop van iedere cursus zijn er ongeveer 350 woorden behandeld.

Tijdstip van de les
De genoemde cursus bestaat uit 10 weken, 1 keer per week. Verder is er in de 11e week een afsluitend examen.

Per cursus

aantal cursist(en) lesuur totaal
1 1 uur 10 uur
2 1 uur 15 uur
3 t/m 7 2 uur (19:30-21:30 uur) 20 uur

Kosten per cursus per persoon (in Almere) Cursus Nederlands voor Thai: €295,00 (exclusief lesmateriaal)
Lesmateriaal Cursus Nederlands voor Thai: €65,00

Examen
Na afloop van een cursus kunt u examen doen om te kijken hoeveel u van de geleerde stof beheerst. Die toets is vooral belangrijk voor u als u met een vervolgcursus door wilt gaan. U dient 50% van het totale puntenaantal behaald te hebben om door te mogen gaan.

Wanneer begint de Cursus Nederlands voor Thai?
Als u geïnteresseerd bent of vragen heeft, neemt u dan a.u.b. contact met ons op. Zie hier of er een cursus in aantocht is en wanneer die begint.